L.E.A.R.N.I.N.G-European schooL practicEs for teAching and leaRNING of maths

Proiect Erasmus+ KA2 2018-2020; Nr.2018-1-IT02-KA229-0482303

Proiectul “E. L.E.A.RNING. - European schooL practicEs for teAching and leaRNING of maths” a fost proiectat pentru a face schimb cu alte ţări europene de instrumente utile pentru învăţarea materiilor ştiinţifice, declarate de Comisia Europeană ca fiind abilităţi cheie în dezvoltarea personală, cetăţenia activă, incluziunea socială şi forţa de muncă în societatea secolului XXI.

Proiectul prevede realizarea de activităţi online cât şi a unor mobilităţi cu elevii şi profesorii în toate ţările partenere (România, Italia, Bulgaria şi Turcia) pentru a face schimb de metodologii didactice. Fiecare şcoală va desfăşura activităţi specifice pentru aprofundarea aplicării interdisciplinare a matematicii.

Fiecare şcoală va viza aplicaţii ale matematicii în robotică, biologie, arte, muzică. Toţi elevii şi profesorii implicaţi vor participa la cele şase întâlniri virtuale pe platforma eTwinning şi la cele patru mobilităţi fizice pe durata cărora vor pune în aplicare şi vor aprofunda această abordare interdisciplinară a matematicii.

Astfel, acest proiect va contribui la ameliorarea cunoştinţelor matematice ale participanţilor şi a tuturor celor implicaţi.

Activități

Bulgaria

Programul Internațional ERASMUS+KA2

Tema stabilită în cadrul proiectului pentru țara gazdă, Bulgaria –

”Aplicațiile matematicii în biologie”

În proiect au participat echipaje formate din doi profesori (un profesor de limba engleză și un profesor de biologie) și șase elevi. Au fost prezenți reprezentanții din patru țări: Bulgaria (țara gazdă), România, Turcia, Italia.
Elevii din țările membre au comunicat între ei în limba engleză și au lucrat interactiv, pe grupe formate din elevi din fiecare stat, utilizând I.T.-ul.
Echipajele țării gazdă au prezentat în format ppt. aplicațiile matematicii în biologie ce au vizat temele:
• Determinismul genetic al sexelor și creșterea numerică a populației;
• Numerele lui Fibonacci;
• Codul genetic și sinteza proteinelor;
• Identificarea numărului de specii sau de animale;
• Stabilirea indecelui de masă corporală;
• Alcătuirea rețetei zilnice în funcție de numărul de calorii.
Evaluarea activităților s-a realizat online prin rezolvarea unor teste interactive.
Participarea în aceste proiecte este o oportunitate de a colabora cu elevii și profesorii din alte state membre U.E.
Elevii din România s-au adaptat foarte repede și au dat dovadă că sunt buni cunoscători ai limbii engleze și de asemenea că au noțiunile de bază în domeniul matematicii și biologiei.
Sistemul educațional din Bulgaria este asemănător cu al nostru în ceea ce privește structura anului școlar, programa, conținuturile, manualele și formele de evaluare.
Material realizat de profesor,Macarie Camelia și profesor,Timoficiuc Ana-Maria
Colegiul Național ”Mihai Eminescu” - Suceava

In curs de

Incarcare...

Diseminare ...(In curs de incarcare)...

Grupa numarul 1.
Grupa numarul 2.

In curs

de incarcare

Școala care ne place: încredere și motivație pentru învăţare.